آب درمانی با خیار


با وجود اینکه خیار در فهرست میوه‌های پرخاصیت با ارزش غذایی بالا طبقه‌بندی نمی‌شود اما نمی‌توان وجود مقادیری از ویتامین و مواد معدنی را در آن نادیده گرفت.
خیار حاوی مقدار کمی فیبر، املاح و ویتامین به ویژه ویتامینC است. یک فنجان متوسط خیار برش خورده، حدود ۶ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند.

اما مهم‌ترین خاصیت خیار که در روز‌های گرم تابستان مورد توجه قرار می‌گیرد، خاصیت خنکی آن است. خوردن  خیار احساس طراوت و شادابی در فرد ایجاد کرده و به میزان قابل توجهی تشنگی و گرمازدگی را رفع می کند.

گفتنی است که ۹۵ درصد خیار از آب تشکیل شده است و خوردن یک فنجان خیار ورقه شده  با نوشیدن یک لیوان آب برابری می‌کند.

این در حالی است که پوست سبز خیار نیز مقادیر قابل توجهی فیبر، پتاسیم و منیزیم دارد و خوردن خیار همراه با پوست، البته در صورتی که به خوبی شسته شده باشد، توصیه می‌شود.

از سوی دیگر برخی پزشکان بر این باورند که خیار به کاهش فشار خون کمک می‌کند و از این رو مصرف آن برای افرادی که دچار پرفشاری خون هستند توصیه می‌شود. همچنین خیار به درمان حساسیت‌های پوستی و آفتاب‌‌سوختگی کمک می کند.

   
 طبع خیار سرد و تر(مرطوب) است.خیار داری خواص مدر ، نرم کننده و ملین  مسهل ، دافع کرم کدو ، ضد تشویش و دلهره ضد بی خوابی ، ضد ناراحتی‌های عصبی مسکن حرارت و تشنگی است. تخم خیار خواب آور ، آرام بخش ، زرداب آور  مدر بول , تصفیه کننده خون حل کننده اورات‌ها و اسید اوریک و جلا دهنده ‌است.

خیار در موارد ناراحتی‌های جلدی ، دفع سموم و چربی‌های مضردرمان دردهای کلیه، نقرس، باد مفاصل، رماتیسم، رفع چاقی و فشار خون، تب‌های عفونی و شدید ، التهاب‌های درونی سنگ‌های کلیه و مثانه, تب‌های صفراوی, یرقان زرد  رفع التهاب جگر و معده به کار می‌رود.

خیار برای بیماران مبتلا به دیابت و یرقان خوب است و باعث تقویت کبد و رفع تشنگی می‌نماید و برای خرد کردن سنگ‌های کلیه و مثانه مؤثر می‌باشد .خیار را می‌توان در موارد سوزش ادرار به کار برد. خیار را بعنوان مدر و برای رفع تب‌های صفراوی و یرقان بکار می‌برند.

مخصوصاً موقعی که خیار زرد شده و رسیده باشد در این صورت مزه اش ترش می‌باشد و خاصیت زرداب در آن بیشتر است.تخم خیار مدر است و برای اورام کبد خوب است . آب خیار بطور مالیدنی و برای رفع خارش بکار میرود.

مواد غذایی خیار خیلی کم است و سلولز زیاد دارد.آب خیار را می‌توانید با آب سیب و هویج و کرفس بخورید. سال هاست آب خیار را در معالجهٔ کلیه مصرف میکنند. زیرا کلیه‌ها را شستشو می‌دهد و نیز در رژیم لاغری و تخلیه آن مصرف میشود.آب خیار سبز را برای اکثر تب‌های عفونی و شدیدو التهاب‌های درونی مصرف می‌نمایند.

خاصیت غذایی آن کم و خیلی خنک و شدیدترین عطش‌ها را آناً فرو می‌نشاند.یک قاشق غذا خوری پودر تخم خیار را در یک استکان آب معمولی حل کرده به عنوان داروی خواب آور و آرام بخش هر شب قبل از خواب نوش جان نمایند.آب خیار دارای اثر حل کننده و دفع اسید اوریک و  تصفیه کننده خون و ضد سم است.

مضررات :

خوردن خیار با پوست , مخصوصاً اگر تر و تازه نباشد دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد می‌کند. برای معده‌های ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد. اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن تولید دل درد می‌کند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیار به آن‌ها نمی‌سازد و باعث تحریک دل درد می‌شود . برای هضم بهتر خیار باید آن را با روغن زیتون و کمی سرکه و بهتر است با آبلیمو و نمک به صورت سالاد در آورده و مصرف نمایند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد